zaterdag 22 augustus 2020

Theorie-examen aangevraagd, of toch niet.........

Met dank aan de theorie cowboys.

Vandaag had ik een afspraak met een nieuwe leerling. Na de kennismaking en een eerste rit door de stad (leerling heeft al bij andere rijschool gereden en de voertuigbeheersing was al mooi op peil) hebben we aan het eind van de les nog gesproken over het theorieprogramma en ook het reserveren van het examen.

"Het examen heb ik al aangevraagd, maar door de drukte bij het CBR heb ik nog geen datum. Ik mocht een aantal voorkeurdata opgeven en hoor later wanneer ik het examen mag maken."

Bij mij gaan dan alle alarmbellen af. Ik heb gevraagd of ik de bevestigingsmail mag zien, zodat ik weet bij welke partij er is 'geboekt'. Ze liet mij de mail zien, maar deze was niet afkomstig van het CBR. Ze vertelde me dat ze €50,- heeft betaald voor een nog niet ingepland examen! 😖

Waarom ze niet rechtstreeks bij het CBR heeft gereserveerd........... "Een vriendin adviseerde om het op deze manier te doen."

Op mijn telefoon heb ik haar laten zien hoe je via de website van het CBR een examen op datum en ook op naam kunt inplannen. Heb haar ook laten zien dat dit niet binnen een paar weken mogelijk is.

Deze jongedame was nu niet voor één gat te vangen en was zelfs bereid om het examen in Maastricht te doen, indien nodig. Heb aangegeven dat dat wel kan, maar in heel Nederland is er beperkt plaats.

Uiteindelijk is het examen via de 'juiste weg' aangevraagd voor begin november, in Leeuwarden. Omdat ze bij de andere partij binnen 14 dagen kunt annuleren, is het leed waarschijnlijk te overzien.

Beste volger, ga jij of ken jij iemand die is begonnen met zijn/haar rijopleiding? Let dan op hoe je je theorie-examen aanvraagt. Het in één keer goed aanvragen kan je een hoop frustratie en ook geld besparen.

Bovenstaand verhaal geldt ook als je besluit om voor een 1-daagse cursus te kiezen. Die partijen hebben ook te maken met de lange wachttijd.

Waardoor het komt, dat is een groot raadsel. Het CBR roept al langere tijd dat ze druk bezig zijn om de lange wachttijden weg te werken. Ik krijg het idee dat hoe harder ze roepen, hoe langer het duurt. Of zou dit het effect zijn van een oud politicus die het daar nu voor het zeggen heeft.........

Bedankt voor het lezen van mijn bericht.

Met vriendelijke groet,


Marcel Bakker

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Rijlessen in een schakelauto of automaat?

De meeste kandidaten die zich aanmelden bij mijn rijschool willen graag hun schakelrijbewijs halen. Dat is nog altijd een logische stap, wan...