woensdag 7 oktober 2020

Rotondes, hoe zit het ook al weer?

Bijzonder fenomeen bij rotondes.

Het valt me op dat er automobilisten zijn die er een nare gewoonte op na houden als ze een rotonde willen oprijden. Deze bestuurders geven richting aan naar rechts. Op zich zou dit geen probleem opleveren als je dan ook de rotonde weer verlaat bij de eerst 'afslag', echter dat is dan niet het geval.

Voor een ervaren automobilist is dit al hinderlijk, maar stel je eens voor dat je rijles hebt en dat de instructeur je leert om goed naar de richtingaanwijzer te kijken. Aan de hand van o.a. de richtingaanwijzer kun je als bestuurder zien wat de intentie is van het overige verkeer en hier kun je dan ook op anticiperen, dat is namelijk bevorderlijk voor de doorstroming.

Echter wat er nu gebeurt kan natuurlijk nare situaties opleveren. De bestuurder, welke de rotonde wil oprijden, denkt dat hij/zij kan doorrijden, maar niets is minder waar. Omdat de manoeuvre om op te rijden al is ingezet, maar moet worden afgebroken, loopt de oprijdende bestuurder de kans dat hij ander verkeer gaat hinderen. Eventueel kom je noodgedwongen stil te staan op het fietspad of het VOP (zebrapad), en dat wil je natuurlijk voorkomen.

Heeft u geen idee hoe het ook al weer zit als het gaat om het berijden van rotondes, dan wil ik u vragen om eens naar de volgende website te gaan:

Rotondes

Met vriendelijke groet,


Marcel Bakker

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wel of geen Tussentijdse Toets doen.

Klaar voor de volgende stap? Vraag je instructeur naar een tussentijdse toets! Het is de beste manier om je voor te bereiden op het ec...